Dovlecei şi roşii umplute
PrinteazaO reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline.
- 2 dovlecei sau zucchini (circa 250 g)
- 5 roşii
pentru umplutură:
- 100 g ceapă
- 150 g brânză Roquefort
- 500 g carne tocată de vită
- 50 g unt
- 30 g ţelină
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură ierburi aromatice
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 căţel de usturoi
- 2 ouă boia dulce
- sare şi piper
pentru sos:
- 120 g ardei gras verde
- 600 g roşii
- 50 g ceapă verde
- 1 ardei iute
- 40 g măsline negre fară sâmburi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală dovleceii, taie-i jumătăţi pe lungime şi scobeşte-i. Toacă mărunt pulpa scoasă. Spală roşiile, taie-le un căpăcel şi scoate-le partea cu seminţe. Pentru umplutură, toacă mărunt ceapa, usturoiul şi ţelina şi căleşte-le într-un castron de sticlă cu uleiul de măsline şi untul, la putere medie spre mică.
Pune tocătura de legume peste carne, adaugă brânza tăiată bucăţi, ouăle, pulpa de dovlecei, ierburile aromatice tocate, boia, sare şi piper, după gust. Amestecă foarte bine toate ingredientele.Umple dovleceii şi roşiile cu această compoziţie şi presară-le cu pesmetul amestecat cu parmezanul ras.
Pentru sos, spală şi taie ardeiul cuburi. Opăreşte roşiile, decojeşte-le, taie-le sferturi şi elimină seminţele.Toacă ceapa verde (doar partea albă), pune-o într-un castron cu uleiul de măsline, adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi căleşte 8 minute. Pune măslinele feliate, roşiile, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să fiarbă 5 minute.
Toarnă într-un vas ceramic termore- zistent uns cu ulei sosul, aranjează dovleceii şi roşiile umplute peste sos şi pune-le 15 minute să se gratineze în cuptor.
Dovlecei şi roşii umplute
Pofta buna!