Chec cu zmeură
PrinteazaO reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina, faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de migdale.
- 300 g zmeură
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g margarină
- 400 g făină
- 100 ml lapte
- 1 lămâie
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 1 linguriţă cu praf de copt
- sare
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Freci ouăle cu zahărul, margarina moale cu zaharul vanilat, pana obtii o compozitie spumoasa. Adaugi cate putin din faina, amestecand mereu cu laptele, coaja rasa de lamaie, praful de copt si putin sare. La final incorporezi zmeura taiata pe jumatate.
Torni compoziţia în forme de chec unse cu margarină şi tapetate cu făină. Pui deasupra pătrăţele de coajă de lămâie şi câţiva fulgi de migdale. Dai tăvile la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35-40 de minute.
Chec cu zmeură
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec cu zmeura