Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars
PrinteazaO reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao.
Ingrediente:
- 10 linguri de zahăr
- 1 kg mere
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt
- puţin bicarbonat stins cu oţet
- circa 10 linguri de făină
- câteva bucăţele de nucă
- 1 linguriţă cacao
Mod de preparare:
Arzi cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă, apoi pui feliile de mere peste zahărul ars şi dai cratiţa la cuptor, cât să se rumenească puţin merele.
Apoi torni peste merele coapte compoziţia pregătită pentru blat, pe care o prepari asa: baţi albuşurile puţin, apoi adaugi cele 6 linguri de zahăr şi baţi totul spumă tare. Pui gălbenuşurile şi amesteci totul încet. Adaugi şi făina împreună cu bicarbonatul stins cu puţin oţet şi amesteci încet şi bine.
După preferinţă, poţi pune câteva jumătăţi de nucă şi puţină cacao în jumătate de compoziţie, pe care o poţi pune peste cealaltă jumătate, în cratiţă. Coci blatul pe grătarul de sus al cuptorului, iar dacă introduci după aproximativ 15-20 de minute o scobitoare şi nu se lipeşte coca de ea, înseamnă că e copt blatul.
Torni tortul pe un platou (merele vor fi deaspura) apoi pui peste mere platoul pe care va rămâne tortul şi răstorni repede invers, aşa încât partea cu merele să rămână pe platoul pe care va rămâne tortul. Se poate face şi în aşa fel, încât merele să rămână la mijloc.
Tort cu mere si zahăr ars
Pofta buna!