Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
PrinteazaO reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase
- 4 căţei de usturoi, tocaţi
- 300 g pulpe de pui, dezosate ţi fără piele, tăiate cuburi
- 2 ardei, tăiaţi fâşii
- 300 g orez cu bobul marunt
- un varf de sofran, inmuiat in 3 linguri de supă concentrată, fierbinte
- 700 ml supă concentrată de pui, fierbinte
- 200 groşii tocate
- 200 gcreveţi cruzi
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă ceapa şi căleşte la foc potrivit 5 minute. Adauga carnatii si usturoiul şi căleşte încă 2 min, apoi adaugă puiul, măreşte focul şi căleşte câteva min, până se rumeneşte carnea. Adaugă ardeii şi orezul şi amestecă până se acoperă complet orezul.
TOarna sofranul inmuiat impreuna cu supa fierbinte. Lasa sa dea in clocot, redu flacara si fierbe usor pana cand lichidul se absoarbe complet. Cam 18-20 de minute. Adauga rosiile si crevetii si mai fierbe 3 minute pana ce crevetii sunt bine fierti.
Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
Pofta buna!