Budincă de pere
PrinteazaO reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt.
- 4 pere mari
- 2 ouă
- 175 g zahăr
- 50 g unt
- 125 ml lapte
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pui la fiert, la foc mic, pentru 20 de minute, în 300 ml apă caldă. Pui perele la scurs într-o strecuratoare. Freci untul cu 165 g de zahăr, adaugi şi gălbenuşurile şi freci în continuare până obţii o compoziţie spumoasă.
Incorporezi apoi albuşurile bătute spumă tare, făina amestecată cu praful de copt şi laptele. Omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă mai mică, unsă şi tapetată cu hârtie de copt, deasupra pui perele, presari 10 g zahăr şi dai tava la cuptor pentru 35 de minute.
Pofta buna!