Baba Ghanooj
PrinteazaO reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper.
- 3 vinete
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de susan (tahini)
- 1 lămâie
- 110 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă rasă chimen măcinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frigeţi vinetele pe o tablă sau pe un grătar, curăţaţi-le de coajă, puneţi-le pe un blat de lemn pe un plan înclinat şi lăsaţi- le să se scugă de zeamă. Tocaţi vinetele cu un tocător de lemn, apoi amestecaţi-le cu pasta de susan, usturoiul pisat, zeamă de lămâie după gust, chimenul, uleiul pus câte puţin, sare şi piper, după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia şi puneţi-o pe o farfurie. Stropiţi salata cu ulei de măsline, presăraţi-o cu usturoi tocat şi ornaţi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Baba Ghanooj
Pofta buna!