Pregăteşti un vas încăpător cu fundul gros, (ce poate fi pus pe foc, încingi uleiul şi caramelizezi 5-6 linguri de zahăr, amestecând continuu, până obţii o culoare bej.
Adaugi ceapa peste caramel şi o căleşti până devine sticloasă, amestecând din când în când.
Când ceapa este sticloasă, stingi cu vinul negru, adaugi restul de zahăr, oţetul balsamic, condimentele şi fierbi până se leagă siropul, la foc moderat, cam 30-45 de minute.
Pui dulceaţa fierbinte în borcanele sterilizate şi le întorci pentru câteva minute cu gura în jos.
Poţi setvi dulceaţa alături de un grătar, fripturi, legume fierte la aburi etc.
Dulceata de patlagele verzi Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, […]
Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
O sa incerc sa fac si eu dulceata asta
Si mie-mi place dulceata de ceapa rosie