Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie.

Ingrediente:Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

  • 375 g aluat de tarte, gata preparat
  • 1 gălbenus
  • câteva picături de esenţă de vanilie
  • 25 g fulgi de migdale
  • 2 linguriţe zahăr

pentru cupe:

  • 250 g crema de vanilie, gata preparată
  • 4 linguri licnior limoncello
  • 300 ml smântână
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la 5/190 C. întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu fă­ină, cât să rezulte o foaie de 12×40 cm. Bate gălbenuşul cu esenţa de vanilie şi unge foaia de aluat.

Presară fulgii de migdale şi zahărul, apoi taie în fâşii de 2,3 cm lăţime.

Aşază-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament, apoi coace 10-12 min, până se rumenesc bine. Lasă-le câteva minute în cuptor, apoi mută-le pe un grătar metalic să se răcească. Amestecă 100 g cremă de vanilie cu 2 linguri limoncello şi împarte mestecul în mod egal în 6 cupe.

Bate smântână cu un tel până se întăreşte uşor, adaugă restul de cremă de lămâie şi limoncello, apoi zeama de lămâie şi bate-le uşor cu telul cât să se amestece.

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.