Reteta zilei: Tort lapte de pasare
PrinteazaTort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie.
Ingrediente:
- 140 g făină
- 20 g zahăr vanilat
- 110 g zahăr
- 110 g margarină
pentru cremă:
- 200 g unt
- 100 ml lapte condensat
- 20 g zahăr vanilat
sirop:
- 130 ml apă
- 300 g zahăr
- 1 pachet gelatină (10 g)
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Freci spumă margarina, adaugi zahărul şi baţi timp de 5 minute.
Separi gălbenuşurile de albuşuri.
Peste margarină, adaugi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina.
Frămânţi o cocă şi o împărţi în două.
Coci două blaturi la temperatura de 180-200 de grade Celsius.
Freci untul spumă, adaugi laptele condensat şi zahărul vanilat.
Pentru sirop, fierbi zahărul cu apa până ce acesta se topeşte în totalitate.
Albuşurile rămase de la blat le baţi spumă şi adaugi zeama de la o lămâie.
Baţi în continuare până albuşurile îşi măresc volumul.
Apoi adaugi siropul cald şi baţi bine compoziţia în continuare, până la omogenizare.
Iei un pachet de gelatină şi îl topeşti la bain-marie.
Apoi adaugi peste albuşuri crema şi gelatina.
Amesteci totul foarte bine.
Intr-o tavă de tort cu pereţii detaşabili şi circumferinţa de 26 cm, pui prima foaie coaptă, peste ea pui jumătate din sufleu, apoi a doua foaie şi restul de sufleu.
Laşi tortul la rece timp de 4-5 ore .
Tort lapte de pasare
Pofta buna!