Reteta zilei: Tort lapte de pasare

Printeaza

Tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie.

 

Ingrediente:

  • 140 g făină
  • 20 g zahăr vanilat
  • 110 g zahăr
  • 110 g margarină

pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 100 ml lapte condensat
  • 20 g zahăr vanilat

sirop:

  • 130 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 1 pachet gelatină (10 g)
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Freci spumă margarina, adaugi zahărul şi baţi timp de 5 minu­te.

Separi gălbenuşurile de al­buşuri.

Peste margarină, adaugi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina.

Frămânţi o cocă şi o  împărţi în două.

Tort_lapte_de_pasare

Coci două bla­turi la temperatura de 180-200 de grade Celsius.

Freci untul spumă, adaugi laptele condensat şi za­hărul vanilat.

Pentru sirop, fierbi zahărul cu apa până ce acesta se topeşte în totalitate.

Tort_lapte_de_pasare_02

Albuşurile rămase de la blat le baţi spumă şi adaugi zeama de la o lămâie.

Baţi în continuare până albuşurile îşi măresc volu­mul.

Apoi adaugi siropul cald şi baţi bine compoziţia în continu­are, până la omogenizare.

Tort_lapte_de_pasare_03

Iei un pachet de gelatină şi îl topeşti la bain-marie.

Apoi adaugi peste albuşuri crema şi gelatina.

Ames­teci totul foarte bine.

Intr-o tavă de tort cu pereţii de­taşabili şi circumferinţa de 26 cm, pui prima foaie coaptă, peste ea pui jumătate din sufleu, apoi a doua foaie şi restul de sufleu.

Laşi tortul la rece timp de 4-5 ore .

Tort_lapte_de_pasare_04

Tort lapte de pasare

Tort lapte de pasare

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.