Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde
PrinteazaO reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia.
Ingrediente:
- 5 felii de cotlet lung
- 500 g fasole verde
- 50 g făină
- 2 linguri ulei sau 30 g untură
- 1 ceapă
- 50 g slănină afumată
- 2 roşii
- 2 ardei graşi
- 150 ml smântână
- sare
- boia
Mod de preparare:
Baţi uşor feliile de cotlet, le treci prin făină şi le prăjeşti puţin pe ambele părţi în ulei sau în untura încinsă. Scoţi feliile de cotlet, iar în uleiul rămas, căleşti ceapa tăiată fideluţă împreună cu slănina tăiată mărunt.
Presari boia, adaugi păstăile de fasole tăiate sferturi (spălate anterior), ardeii felii, sărezi, aşezi carnea deasupra, adaugi puţină apă şi o înăbuşi la foc potrivit. Când începe să se înmoaie fasolea, adaugi roşiile tăiate felii.
Dacă fasolea şi carnea s-au înmuiat şi a scăzut cantitatea de lichid, presari o linguriţă cu făină şi stingi totul cu smântână. Dacă este necesar, mai adaugi puţină apă şi mai dai un clocot. Serveşti cotletul împreună cu fasolea verde.
Cotlet cu fasole verde
Poftă bună!