Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

Printeaza

O reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia.

Cotlet cu fasole verde

Ingrediente:

  • 5 felii de cotlet lung
  • 500 g fasole verde
  • 50 g făină
  • 2 linguri ulei sau 30 g untură
  • 1 ceapă
  • 50 g slănină afumată
  • 2 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 150 ml smântână
  • sare
  • boia

 

Mod de preparare:

Baţi uşor feliile de cotlet, le treci prin făină şi le prăjeşti puţin pe ambele părţi în ulei sau în untura încinsă. Scoţi feliile de cotlet, iar în ule­iul rămas, căleşti ceapa tăiată fideluţă împreună cu slănina tă­iată mărunt.

Cotlet_cu_fasole_verde_02

Presari boia, adaugi păstăile de fasole tăiate sferturi (spălate anterior), ardeii felii, sărezi, aşezi carnea deasupra, adaugi puţină apă şi o înăbuşi la foc potrivit. Când începe să se înmoaie fa­solea, adaugi roşiile tăiate felii.

Cotlet_cu_fasole_verde_03

Dacă fasolea şi carnea s-au în­muiat şi a scăzut cantitatea de lichid, presari o linguriţă cu făină şi stingi totul cu smântână. Dacă este necesar, mai adaugi puţină apă şi mai dai un clocot. Serveşti cotletul împreună cu fa­solea verde.

Cotlet cu fasole verde

Cotlet cu fasole verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.