Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Printeaza

O reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba.

Ingrediente:Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

  • 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare)
  • 2   linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru legume:

  • 60 g ţelină
  • 1 ceapă mică
  • 80 g morcov
  • 120 g dovlecei (zucchini)
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3  linguri oţet de vin alb
  • 3 linguri vin alb sec
  • 3 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă faină albă

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă cu grijă toate legumele (îndepărtează şi filamentele albe din interiorul ardeilor). Taie cubuleţe tijele de ţelină şi morcovii şi pune-le într-un castron. Taie cuburi dovleceii şi ardeiul gras galben şi pune-le într-un alt castron. Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împre­ună cu foaia de dafin, într-o tigaie cu 4 lin­guri de ulei încins.

Prăjeşte-o puţin, adaugă morcovii şi ţelina şi lasă-le să se prăjească 5 minute la foc mediu.Adaugă dovleceii şi ardeiul. Căleşte toate legumele încă 5 minute. Toarnă peste ele oţetul şi vinul alb şi lasă-le să fiarbă, la foc mare, până când acestea se evaporă.

Presară zahărul, amestecă bine şi încorporează făina desfăcută în 1/2 pahar cu apă. Lasă la fiert până când se îngroaşă sosul şi se leagă legumele, adaugă pătrunje­lul tocat şi stinge focul.

Stropeşte peştele cu 2 linguri de ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper, după gust. Incinge un grătar de fontă, pune pe el bucăţile de peşte şi frige-le circa 5 minute pe fiecare parte. Aşază le­gumele pe farfurii. Pune deasupra câte o bucată de peşte şi serveşte imediat.

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.