Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
PrinteazaO reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba.
- 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru legume:
- 60 g ţelină
- 1 ceapă mică
- 80 g morcov
- 120 g dovlecei (zucchini)
- 1/2 ardei gras galben
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri oţet de vin alb
- 3 linguri vin alb sec
- 3 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă faină albă
Mod de preparare:
Spală şi curăţă cu grijă toate legumele (îndepărtează şi filamentele albe din interiorul ardeilor). Taie cubuleţe tijele de ţelină şi morcovii şi pune-le într-un castron. Taie cuburi dovleceii şi ardeiul gras galben şi pune-le într-un alt castron. Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu foaia de dafin, într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins.
Prăjeşte-o puţin, adaugă morcovii şi ţelina şi lasă-le să se prăjească 5 minute la foc mediu.Adaugă dovleceii şi ardeiul. Căleşte toate legumele încă 5 minute. Toarnă peste ele oţetul şi vinul alb şi lasă-le să fiarbă, la foc mare, până când acestea se evaporă.
Presară zahărul, amestecă bine şi încorporează făina desfăcută în 1/2 pahar cu apă. Lasă la fiert până când se îngroaşă sosul şi se leagă legumele, adaugă pătrunjelul tocat şi stinge focul.
Stropeşte peştele cu 2 linguri de ulei de măsline, condimentează cu sare şi piper, după gust. Incinge un grătar de fontă, pune pe el bucăţile de peşte şi frige-le circa 5 minute pe fiecare parte. Aşază legumele pe farfurii. Pune deasupra câte o bucată de peşte şi serveşte imediat.
Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
Pofta buna!