New York cheesecake
PrinteazaO reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie.
- 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma
- 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi
- 1 lingură de zahăr tos
pentru umplutura:
- 900g de brânză Philadelphia
- 250g de zahăr fin
- 3 linguri de făină
- 1/2 liguriţe extract de vanilie
- coaja rasă fin de la 1 lămâie
- 1-1/2 linguriţe suc de lămâie
- 3 ouă mari, plus 1 gălbenuş
- 200ml de smântână
pentru topping:
- 220ml de smântână
- 1 lingură de zahăr fin
- 2 linguriţe suc de lămâie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort cu diametrul de 23cm.
Pentru baza de biscuiţi, se amestecă toate ingredientele şi se presează în mod uniform pe fundul formei.
Se dă la cuptor 10 minute, apoi se lasă la răcit pe un grătar de sârmă.
Se ridică temperatura cuptorului la 240″ C/gaz 9. Se bat cu un mixer ingredientele pentru umplutură şi se toarnă în formă.
Se dă la cuptor 10 minute; se reduce temperatura la 110° C/gaz 9 şi se lasă prăjitura încă 25 de minute.
Se amestecă ingredientele pentru topping şi se întind peste prăjitură. Se dă la rece cel puţin 8 ore.
New York cheesecake
Pofta buna!