Pui caramelizat cu pasta dukkah

Printeaza

Pentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute.

Pune seminţele într-un robot, adaugă o linguriţă sare de mare, 2 linguriţe zahăr tos, 1 linguriţă boabe de piper negru, şi amestecă până se mărunţesc bine. Amestecă 500 g pulpe de pui, fără piele şi tăiate bucăţele, cu 2 linguri miere şi 2 linguri suc de portocale, apoi lasă la marinat minimum 30 min. Infige-le pe 10 frigărui de lemn înmuiate in apă caldă. Frige frigăruile pe grătar 8-10 min şi serveşte-le cu pasta dukkah.

Dukkah e o pastă de provenienţă egip­teană, pe bază de năut şi seminţe prăjite.

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pui caramelizat cu pasta dukkah

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.