Pui caramelizat cu pasta dukkah
PrinteazaPentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, tocate mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g seminţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute.
Pune seminţele într-un robot, adaugă o linguriţă sare de mare, 2 linguriţe zahăr tos, 1 linguriţă boabe de piper negru, şi amestecă până se mărunţesc bine. Amestecă 500 g pulpe de pui, fără piele şi tăiate bucăţele, cu 2 linguri miere şi 2 linguri suc de portocale, apoi lasă la marinat minimum 30 min. Infige-le pe 10 frigărui de lemn înmuiate in apă caldă. Frige frigăruile pe grătar 8-10 min şi serveşte-le cu pasta dukkah.
Dukkah e o pastă de provenienţă egipteană, pe bază de năut şi seminţe prăjite.
Pui caramelizat cu pasta dukkah
Pofta buna!