Anghilă în sos cu varză călită

Printeaza

O reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai.

Ingrediente:Anghilă în sos cu varză călită

  • 4 anghile (150 g fiecare)
  • 50 g ceapă
  • 30 g pastă de roşii concentrată
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 120 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei de arahide sau de măsline
  • sare şi piper alb

pentru varza călită:

  • 500 g varză albă
  • 1/2 ceapă
  • 1 lingură de unt
  • sare

Pentru mămăligă:

  • 250 g mălai
  • 1 l apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi varza julien foarte subţire. Inăbuşă ceapa în untul topit, adaugă varza, potriveşte gustul de sare şi căleşte-o, la foc mic, până când se înmoaie bine, fară a se usca însă.

Spală anghila, taie-o bucăţi şi pune-le în apă rece ca să se scurgă de sânge. Incinge uleiul de arahide sau de măsline într-o tiga­ie, pune ceapa tocată şi bucăţile de anghilă zvântate bine, adaugă sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le la foc mic.

Adaugă concentratul de roşii diluat în apa caldă şi toarnă oţetul. Acoperă cu un capac şi continuă fierberea 8-10 minute. Aşază pe mijlocul farfuriilor varza înconjurată de bucăţile de anghilă.

Anghilă în sos cu varză călită

Anghilă în sos cu varză călită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.