Anghilă în sos cu varză călită
PrinteazaO reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai.
- 4 anghile (150 g fiecare)
- 50 g ceapă
- 30 g pastă de roşii concentrată
- 2 linguri oţet de vin alb
- 120 ml apă caldă
- 3 linguri ulei de arahide sau de măsline
- sare şi piper alb
pentru varza călită:
- 500 g varză albă
- 1/2 ceapă
- 1 lingură de unt
- sare
Pentru mămăligă:
- 250 g mălai
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi varza julien foarte subţire. Inăbuşă ceapa în untul topit, adaugă varza, potriveşte gustul de sare şi căleşte-o, la foc mic, până când se înmoaie bine, fară a se usca însă.
Spală anghila, taie-o bucăţi şi pune-le în apă rece ca să se scurgă de sânge. Incinge uleiul de arahide sau de măsline într-o tigaie, pune ceapa tocată şi bucăţile de anghilă zvântate bine, adaugă sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le la foc mic.
Adaugă concentratul de roşii diluat în apa caldă şi toarnă oţetul. Acoperă cu un capac şi continuă fierberea 8-10 minute. Aşază pe mijlocul farfuriilor varza înconjurată de bucăţile de anghilă.
Anghilă în sos cu varză călită
Pofta buna!