Friptura cu glazura de muştar şi miere
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar.
- 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc)
- 1 kk pulpa de porc, portionata in 4 fleici
- 300 amestec de fasole verde si mazare
- 1 lingura miere
- 1 lingura mustar cu boabe intregi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 rosii mari, tocate grosier
- un varf de zahar
Mod de preparare:
Incinge grillul la medium-high. Fierbe cartofii în apă cu sare, apoi prăjeşte-i în ulei şi presară ierburile. Amestecă mierea şi muştarul, apoi unge cu acest amestec fleicile de porc. Pune-le pe grill sau la grătar, timp de 3-4 min pe fiecare parte, până sunt bine făcute.
Incinge uleiul într-o oală încăpătoare, adaugă fasolea, mazărea, usturoiul şi căleşte 3-4 min până încep să se înmoaie. Adaugă roşiile, zahărul, 3 linguri de apă şi asezonează. Adaugă mazărea şi mai fierbe 5 min până începe să se înmoaie, iar roşiile sunt fierte. Serveşte cu friptura.
Friptura cu glazura de muştar şi miere
Pofta buna!