Salată Ratatouille
PrinteazaO reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic.
- 4 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei graşi galbeni
- 2 ardei graşi roşii
- 1 dovlecel
- 4 fire rozmarin
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 6 roşii
- 4 fire busuioc
- 3 linguri oţet balsamic
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Ceapa se taie felii, usturoiul se toacă. Se curaţă ardeii graşi se şi taie fâşii late. Se curăţă dovlecelul şi se taie cuburi mari. Se rup firele de rozmarin.
Legumele preparate se amestecă împreună cu rozmarinul şi linguri ulei, sare şi piper. Se aşază legumele pe o tavă şi se coc la cuptor cca 20 de min.
Se curăţă roşiile şi se taie în opt. Se aşază pe tavă alături de ardeiul gras şi se mai coc 5 min. Se toacă busuiocul.
Legumele se aşază intr-o salatieră şi se amestecă împreună cu oţet balsamic, 2 linguri ulei şi busuioc; se sărează şi se piperează. Se serveşte eventual alături de frigărui de berbecuţ şi lipie.
Salată Ratatouille
Pofta buna!