Chiftele in sos de iaurt
PrinteazaO reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline.
- 220 g bulgur instant
- sare
- 2 castraveţi
- 1 legătură mentă
- 500 g iaurt
- 5 căţei de usturoi
- piper
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 250 g carne de vită tocată
- 2 linguri bulion
- 1 linguriţă fulgi de ardei
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- • 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 1/2 linguriţă ienibahar măcinat
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se fierbe bulgurul în apă cu sare. Se aşază într-o strecurătoare, se stoarce şi se lasă să se răcească. Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se golesc de seminţe.
Se taie apoi felii subţiri. Se presară cu 2 linguriţe de sare, se lasă 5 min., apoi se storc. Se spală şi se toacă menta.
Se amestecă împreună cu iaurtul şi 100 ml apă; se adaugă 3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper. Se dă sosul la frigider. Se toacă 2 căţei de usturoi şi ceapa.
Se toacă pătrunjelul. Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, pătrunjel, bulion,fulgi de ardei, piper, 1-1/2 linguriţă de sare, mirodenii şi bulgur.
Cu mâinile umede, se modelează cca 16 biluţe din compoziţia de carne; se presează şi se înfig pe ţepuşe de lemn. Se ung cu ulei şi se prăjesc în tigaie 5 min. pe fiecare parte.
Se servesc cu sos şi castraveţi. Alături se oferă lipie prăjită.
Chiftele in sos de iaurt
Pofta buna!