Chiftele in sos de iaurt

Printeaza

O reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline.

Ingrediente:Chiftele in sos de iaurt

  • 220 g bulgur instant
  • sare
  • 2 castraveţi
  • 1 legătură mentă
  • 500 g iaurt
  • 5 căţei de usturoi
  • piper
  • 2 cepe
  • 1 le­gătură pătrunjel
  • 250 g carne de vită tocată
  • 2 linguri bulion
  • 1 linguriţă fulgi de ardei
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1/2 linguriţă ienibahar măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen mă­cinat
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se fierbe bulgurul în apă cu sare. Se aşază într-o strecurătoare, se stoarce şi se lasă să se răcească. Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se golesc de seminţe.

Se taie apoi felii subţiri. Se presa­ră cu 2 linguriţe de sare, se lasă 5 min., apoi se storc. Se spală şi se toacă menta.

Se amestecă împreună cu iaurtul şi 100 ml apă; se adaugă 3 căţei de usturoi pisaţi, sa­re şi piper. Se dă sosul la frigider. Se toa­că 2 căţei de usturoi şi ceapa.

Se toacă pă­trunjelul. Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, pătrunjel, bulion,fulgi de ardei, piper, 1-1/2  linguriţă de sare, mirode­nii şi bulgur.

Cu mâinile umede, se mo­delează cca 16 biluţe din compoziţia de carne; se presează şi se înfig pe ţepuşe de lemn. Se ung cu ulei şi se prăjesc în tigaie 5 min. pe fiecare parte.

Se servesc cu sos şi castraveţi. Alături se oferă lipie prăjită.

Chiftele in sos de iaurt

Chiftele in sos de iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.