Cannelloni umplute cu sos bolognez
PrinteazaO reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval.
- 1 ceapă
- 1 legătură zarzavat de supă
- 2 linguri ulei
- 500 g carne de vită tocată
- 750 g roşii pasate (cutie)
- boia de ardei iute
- 2 linguriţe verdeţuri tocate
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- 300 ml lapte
- nucsoară rasă
- 300 g paste Cannelloni
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se pregăteşte zarzavatul de supă şi se taie mărunt. 2 Se prăjesc în ulei ceapa şi legurrîele. Apoi se căleşte şi carnea tocată, până ce se fărâmiţează. Se adaugă 500 g din cantitatea de roşii şi se dă în clocot.
Se condimentează cu boia, verdeaţă, sare şi piper. Se ia vasul de pe foc. Se încinge cuptorul la 180°C. Se căleşte făina în unt; se toarnă laptele şi se lasă să fiarbă cca 5 min., amestecând. Se condimentează.
Se umplu cannelloni cu compoziţia de carne tocată şi se aşază într-o formă unsă. Se aşază deasupra restul de roşii, sosul becha- mel şi caşcavalul; se dă la cuptor cca 40 min.
Cannelloni umplute cu sos bolognez
Pofta buna!