Briose cu vişine si ciocolată
PrinteazaO reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
- 80 g ciocolată
- 75 g unt moale
- 100 g zahăr
- 4 ouă
- 30 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 3 linguri lapte
- 200 g alune măcinate
- 200 g vişine prospete sau congelate
- sare
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Baţi untul cu zahărul. Separi ouăle. Gălbenuşurile le adaugi pe rând în unt, urmate de făina amestecată cu praful de copt, laptele, alunele şi ciocolata rasă. Omogenizezi. Pregăteşti vişineile (da-( că sunt proaspete, le cureţi de sâmburi, dacă sunt congelate, le scoţi din congelator) şi încingi cuptorul.
Albuşul îl baţi cu un praf de sare şi îl adaugi în aluat. Tapetezi o formă de brioşe cu 12 suporturi de hârtie. Pui aluatul şi repartizezi deasupra vişinele. Laşi să se coacă 25 de minute. Scoţi forma din cuptor şi laşi să se răcească brioşele. Amesteci puţin zahăr cu scorţişoara şi presari amestecul peste briose.
Pofta buna!