Rasol din muschi de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare.
- 800 g muşchi de vită
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 1 rădăcină ţelină
- 4 cartofi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 sfeclă roşie mică fiartă
- salată verde
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o înţepi din loc în loc cu cuţitul, aşa încât să se formeze buzunăraşe pe care le umpli cu bucăţi de legume. Zarzavaturile le cureţi, le speli şi le tai fâşii subţiri. Le introduci în locuirile înţepate din carne.
Ce rămâne, pui la fiert împreună cu bucata de carne împănată şi cu puţiniă sare. Laşi să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră, apoi scoiţi carnea, o scurgi şi o tai felii. în supa rămasă, fierbi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi.
Pentru fiecare porţie, aşezi pe farfurie câte două frunze de salată. Deasupra, pui felii de carne, cartofi natur şi feliuţe de sfeclă roşie fiartă.
Pofta buna!