Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi
PrinteazaO reteta de salata de ardei copti cu rosii si usturoi din: ardei gras sau capia, rosii, usturoi, ulei, otet, sare si marar.
- 1 kg ardei gras sau capia
- 2 roşii mari
- 4-6 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri oţet
- sare
- 1 /2 legătură mărar tocat
Mod de preparare:
Curăţă ardeii, spală-i şi scurge-i. Aşază-i pe o tablă subţire şi coace-i la foc iute pe toate părţile.Ardeii trebuie să rămână tari, altfel îşi pierd din calităţile nutritive. Aşază-i într-un vas adânc, acoperă-l şi lasă-i 15 minute, apoi curăţă-i de coajă. Aşază-i în picioare într-un vas adânc.
Pregăteşte un sos din usturoi tocat, sare, oţet şi mărar, încălzeşte uleiul pe foc şi stropeşte ardeii. Adaugă şi sosul de usturoi. Decorează cu felii de roşii tăiate rondele (foto 1). Mişcă uşor castronul şi lasă salata la temperatura camerei o jumătate de oră, acoperită cu capac.
Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de ardei copti cu usturoi