Budincă cu sparanghel şi şuncă

Printeaza

O reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca, parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:Budincă cu sparanghel şi şuncă

  • 400 g sparanghel
  • 5 ouă
  • 80 g şuncă presată
  • 6 linguri parmezan ras
  • 1 ceapă mică
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură pesmet
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Îndepărtează partea mai tare de la baza tijelor de sparanghel. Curăţă partea rămasă a tijelor, apoi spală sparan¬ghelul şi usucă-l. Taie-l rondele, iar vârfurile păstrează-le. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în cuptor, într-un castron de sticlă în care ai topit 30 g de unt.

Adaugă rondelele de sparanghel, sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le câteva minute. Stropeşte cu 1/2 pahar cu apă şi fierbe-le 5 minute. Pune vârfurile de sparanghel şi fierbe totul încă 1 minut.

Taie şunca cubuleţe. Pune ouăle şi laptele într-un cas¬tron mare; adaugă parmezanul ras, şunca tăiată, sare, după gust, şi amestecă bine compoziţia. La sfârşit, adaugă sparan¬ghelul scurs.

Toarnă compoziţia cu sparanghel într-un vas ceramic termorezistent uns cu untul rămas şi tapetat cu pesmet. Pune vasul în cuptor reglat la funcţia grill, la putere medie, şi coace budinca. Scoate vasul din cuptor când preparatul s-a rumenit la suprafaţă. înainte de a-l servi, lasă-l să se odihnească 5 minute.

Budincă cu sparanghel şi şuncă

Budincă cu sparanghel şi şuncă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.