Chiftea delicioasa
PrinteazaO reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella, parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi, patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 1 kg carne tocată de vită
- 150 g mortadella
- 150 g miez de pâine
- 150 g parmezan
- 80 g hribi deshidrataţi
- 4 ouă
- 3 miezuri de nucă
- 2 linguri stafide
- 2 linguri pesmet
- 1 pahar lapte
- 1 căţel de usturoi
- 4-5 fire de pătrunjel
- 300 ml vin alb
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
F ierbe 2 ouă într-o crăticioară cu apă timp de 8 minute. Taie 2 felii de mortadella şi dă-le deoparte. Taie nuca, toacă pătrunjelul mărunt şi pune-le împreună într-un blender. Adaugă 2 ouă crude, restul de mortadella, parmezanul, miezul de pâine, pesmetul, laptele, stafidele, hribii înmuiaţi şi scurşi, sare şi piper, după gust.
Pasează-le circa 2 minute. Pune într-un castron carnea tocată, compoziţia pasată şi usturoiul tocat mărunt. Amestecă bine până se omogenizează. Intinde compoziţia pe o foaie de hârtie de copt unsă cu ulei; chifteaua trebuie să aibă o formă cât mai regulată şi o grosime de circa 2,5-3 cm. Pune deasupra, pe lungime, feliile de mortadella păstrate şi ouăle fierte tari, tăiate jumătăţi.
Rulează foaia de hârtie, sigilând bine în interiorul ei chifteaua (răsuceşte-o la capete). Aşază chifteaua într-un vas special pentru cuptorul cu microunde uns cu ulei şi dă-o la cuptor 7-8 minute. înlătură hârtia, toarnă vinul şi continuă coacerea 25 de minute, stropind chifteaua din când în când cu sosul din vas. Scoate chifteaua din cuptor, las-o câteva minute să se răcească şi taie-o felii. Aşază pe fiecare farfurie câte 2-3 felii şi serveşte-le cu sosul din vasul în care s-a copt.
Chiftea delicioasa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftea la cuptor