Retete traditionale: Ciorbă de perişoare
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper.
- 1 rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre
- 2 linguri orez
- 1 dovlecel
- 2 roşii decojite sau 1 lingură bulion
- 2 morcovi
- 1 l borş
- 1 pahar smântână
- 1 legătură leuştean
- sare
pentru perişoare:
- 1/2 kg carne tocată
- 1 cartof
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 1 ou
- 1 lingură pătrunjel şi mărar tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală carnea de vită sau de pasăre, pune-o la fiert cu apă rece cât s-o acopere.
Las-o să clocotească 1 minut, apoi aruncă apa, spală carnea şi oala şi pune din nou carnea la fiert în 3 l de apă rece.
Lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră, apoi fierbe-o neacoperit până când carnea este fiartă.
Scoate carnea din supă şi foloseşte-o la alt fel de mâncare.
Spală cartoful şi o roşie, curăţă-le, dă-le pe râzătoare şi amestecă-le cu ceapa tocată mărunt, carnea tocată, mărarul şi pătrunjelul tocate, orezul, oul, sare şi piper, după gust.
Omogenizează amestecul şi formează perişoare mici, rotunjite cu mâna umedă.
Fierbe perişoarele 20 minute în apă clocotită într-un vas separat.
Când pui perişoarele în vas, apa stă din clocot până când acestea se ridică deasupra.
Dă focul mai tare şi lasă perişoarele să fiarbă.
Strecoară supa în care a fiert carnea într-o oală mai mare, pune la fiert dovlecelul şi morcovii tăiaţi cubuleţe, 2 linguri de orez şi roşiile decojite, tăiate felii subţiri.
După 15 minute, adaugă în supă perişoarele, sărează, după gust, şi pune borşul fiert separat.
Asezonează cu smântână bătută şi leuştean tocat fin.
Serveşte borşul cu pâine de casă sau cu pâine neagră mai veche.
Ciorbă de perişoare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba perisoare traditionala