Agrise: Fructe Delicioase și Benefice pentru Sănătate. Agrisele sunt fructe mici, dar pline de gust și sănătate, care au fost apreciate de-a lungul istoriei pentru gustul lor unic și valorile lor nutritive impresionante. Aceste fructe mici și acrișoare pot fi găsite în diferite părți ale lumii și sunt cunoscute sub diverse denumiri, precum “agrise,” “agrișe,” […]
File de somon cu vinete şi praz
PrinteazaFile de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon (150 g fiecare)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- câteva crenguţe de cimbru
- sare şi piper
legume:
- 1 fir de praz
- 1 vânătă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Scoate cu o pensetă oasele din fileurile de somon şi pune peştele 10 minute la marinat în 4 linguri de ulei de măsline în care ai adăugat crenguţe de cimbru rupte.
Intre timp, taie prazul rondele subţiri şi pune-1 la înăbuşit, la foc mic, într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei de măsline încins.
Taie vânătă cuburi şi căleşte-o într-o tigaie neaderentă cu 2 linguri de ulei, sare şi piper.Incălzeşte cuptorul la 210° C.
Aşază fileurile de somon într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi pune pe lângă ele legumele călite.
Presară sare şi piper, după gust, şi coace peştele 10 minute în cuptorul preîncălzit.
Când sunt gata, aşază fileurile de somon pe farfurii şi serveşte-le cu garnitură de praz şi vinete crocante.
File de somon cu vinete şi praz
Pofta buna!
Ceviche Peruvian – Reteta Autentica cu Peste proaspat
Ceviche Peruvian – Reteta Autentica cu Peste proaspat din: file de peste proaspat, lamai, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru, sare, piper, morcov Ingrediente: 500g de file de peste proaspat (preferabil cod sau dorada) 3 lamai, stoarse pentru suc 1 ceapa rosie, taiata marunt 1 ardei iute, taiat fin (optional, pentru un gust picant) […]