Vinete si ardei marinaţi
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza, vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu.
- 300 g morcovi
- 100 g maioneză
- 1 kg vinete
- 50 ml ulei
- 2-3 fire de ceapă verde
- coriandru
- 3 linguriţe zahăr
- 50 ml oţet
- sare
- piper roşu iute
Mod de preparare:
Cureţi parţial vinetele (o fâşie da, una nu) şi le tai în două pe lung, apoi fâşii. Le sărezi potrivit. Pui vinetele la scurs timp de 2-3 ore într-o strecurătoare de plastic, apoi le prăjeşti, le ungi cu maioneză, pui morcov marinat şi rulezi.
Pentru morcovul marinat procedezi aşa: dai morcovii pe râzătoare, adaugi puţină sare, oţet şi îi laşi timp de 2-3 ore la marinat, după care adaugi uleiul fierbinte, 2-3 fire de ceapăverde prăjite, coriandru pisat, zahărul, sare şi piper roşu iute, după gust.
Pofta buna!