Cuşcuş cu perişoare
PrinteazaO reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi, ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel, sare si piper.
- 1 conservă mică boabe de năut (240 g)
- 1 legătură ceapă verde
- 3 morcovi
- 2 ardei iuţi
- 3 linguri ulei
- 300 g cuşcuş (instant)
- 600 ml supă de legume
- 600 g carne tocată
- 1 ou
- 5 linguri pesmet
- 3 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se lasa sa se scurga boabele de naut. Se taie rondele ceapa verde şi ardeiul iute; se adaugă năutul. Se toarnă supa şi se dă într-un clocot. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă cuşcuş; se acoperă cu un capac etanş şi se lasă să se umfle timp de cca 10 min.
Se frământă carnea tocată cu ou, pesmet, sare, piper şi pătrunjel; cu mâinile umede, se modelează din amestec perişoare care se prăjesc 8-10 min. în ulei încins. Se servesc cu cuşcuş, eventual şi ruccola.
Cuşcuş cu perişoare
Pofta buna!