Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado
PrinteazaO reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui, unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru.
Ingrediente:
- o cana de cus- cus
- o ceapa
- un fruct de avocado
- un morcov
- 1/2 kg carne de pui (piept dezosat)
- putin unt
- marar sau patrunjel
- sare
- piper
- coriandru
Mod de preparare:
Se caleste carnea intr-o oala cu putin ulei. Se adauga o ceapa taiata solzisori si morcovul taiat rondele. Cand carnea si ceapa sunt calite, se adauga fructul de avocado curatat si feliat (se va topi in mancare). Se potriveste gustul mancarii cu sare, piper; se adauga verdeata tocata marunt si se ia oala de pe foc.
Se pregateste separat cus- cusul: intr-un vas se pune o cana de cus- cus, peste care se toarna o cana de apa fiarta. Se acopera 5 minute cu un capac, apoi se adauga untul (o lingurita) si se amesteca energic pana cand se va topi.
Se pune cus- cus in farfurie, apoi peste el carnea cu avocado si putin sos. Se serveste fierbinte.
PONT: pentru un gust deosebit, se poate zdrobi un catel de usturoi in mancare.
Cuscus cu avocado
Pofta buna!