Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină
PrinteazaVInete si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi, ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de telina.
- 16 ardei
- 8 vinete
- 3 kg varză crudă
- 500 g morcovi
- 500 ml ulei
- 500 g ceapă
- 2 bucăţi ţelină
- 2 linguri sare
- 1 linguriţă piper
- foi de dafin
- 2 linguriţe zahăr
- circa 10 frunze de ţelină lungi.
Mod de preparare:
Opăreşti vinetele în 6 litri de apă şi o linguriţă de sare de lămâie, timp de 5-10 minute, apoi le scoţi şi, în apa rămasă, treci rapid şi ardeii.
Opăreşti şi ţelina, trecând frunzele rapid prin apa clocotită. Razi pe răzătoarea mare morcovii şi varza, sărezi şi piperezi amestecul şi adaugi ceapa prrăjităîn ulei.
Adaugi şi zahărul şi amesteci bine. Când s-a înmuiat un pic compoziţia, umpli ardeii şi vinetele cu acest amestec şi le legi cu frunzele de ţelină opărite.
Pui pacheţelele într-o cratiţă, adaugi piper negru şi foii de dafin şi aşezi o greutate peste ele, apoi le laşi să fiarbă în sucul lor.
După aceea le laşi încă 24 de ore c,u greutatea peste ele, la temperatura camerei, apoi se dau la frigider. Fiecărui ardei îi pui capac format din firunze de ţelină verde.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- vinete umplute cu varza