Cartofi cu midii la tava
PrinteazaO reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat, midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, sare si piper.
- 300 g cartofi albi
- 100 g ceapă albă
- 200 g cod sărat
- 400 g midii
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ardei iute roşu
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi taie-i felii de 1/2 cm. Curăţă midiile, scoţând filamentul extern şi pune-le în apă rece. Căleşte într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins căţelul de usturoi zdrobit şi ardeiul iute tocat; adaugă midiile şi toarnă peste ele vinul.
Acoperă tigaia cu un capac şi lasă midiile să fiarbă până când se deschid, apoi ia-le de pe foc, scurge-le şi transferă-le pe un platou.
Incălzeşte cuptorul la 180° C. Unge un vas termorezitent cu unt şi aşază în el un strat de cartofi. Pune sare şi piper, după gust. Toacă ceapa şi presar-o peste cartofi.
Scoate carnea din valve la 2/3 din midii şi aşaz-o peste ceapă, apoi acoperă-le cu un strat de cartofi. Taie cubuleţe codul desărat în mai multe ape şi pune-le peste cartofi.
Strecoară lichidul în care au fiert midiile şi toarnă-l în tavă, presară pătrunjelul tocat şi pune restul de midii deasupra. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 25 de minute. Serveşte preparatul cald sau măcar călduţ.
Cartofi cu midii la tava
Pofta buna!