Sos de caise cu ghimbir

Printeaza

Sos de caise cu ghimbirSe golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de scor­ţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acope­ră vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale.

Apoi se lasă să se răcească; se îndepăr­tează batonul de scorţi­şoară şi ghimbirul. Se pa­sează caisele cu mixerul. Acest sos se poate servi atât la desert, cu îngheţată de vanilie, panna cotta sau papanaşii, cât şi la prepara­te din cârme de pui, piept de raţă sau creveţi.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.