Reteta zilei: Ciuperci cu măsline
PrinteazaO reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata.
Ingrediente:
- 600 g ciuperci proaspete
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 3 linguri bulion
- 200 g măsline
- 1 lămâie
- 300 ml vin
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai cubuleţe sau le laşi întregi, apoi le speli în mai multe ape şi le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie, după care le pui la fiert circa 10-15 minute.
După ce s-au fiert, scurgi zeama (pe care o păstrezi) şi pui ciupercile la înăbuşit cu o parte din ulei. Separat, într-o cratiţă, cu restul de ulei căleşti ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a căpătat o culoare galbenă, adaugi bulionul şi stingi cu vin şi cu zeama în care au fiert ciupercile.
Adaugi sare, piper, verdeaţa tocată şi măslinele şi laşi să fiarbă timp de 5 minute. Răstorni amestecul peste ciuperci şi, le mai laşi să fiarbă împreună, încă 5 minute. Serveşti ciupercile reci, presărate cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu felii de lămâie deasupra.
Ciuperci cu măsline
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta