Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

Printeaza

O reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata.

Ciuperci cu măsline

 

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion
  • 200 g măsline
  • 1 lămâie
  • 300 ml vin
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai cubuleţe sau le laşi întregi, apoi le speli în mai multe ape şi le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie, după care le pui la fiert circa 10-15 minu­te.

Ciuperci_cu_masline_1

După ce s-au fiert, scurgi zeama (pe care o păstrezi) şi pui ciupercile la înăbuşit cu o parte din ulei. Separat, într-o cratiţă, cu restul de ulei căleşti ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a căpătat o culoare galbenă, adaugi bulionul şi stingi cu vin şi cu zeama în care au fiert ciupercile.

Ciuperci_cu_masline_2

Adaugi sare, piper, ver­deaţa tocată şi măslinele şi laşi să fiarbă timp de 5 minute. Răstorni amestecul peste ciuperci şi, le mai laşi să fiarbă împreună, încă 5 minute. Serveşti ciupercile reci, presărate cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi cu felii de lămâie deasupra.

Ciuperci cu măsline

Ciuperci cu măsline

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.