Coşuleţe cu somon
PrinteazaO reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, masline, ceapa rosie, oregano, varza rosie, salata verde si praz.
- 1 lingură de pudră de chili
- 2/3 cană de suc de lime
- 2 linguri de ulei de măsline
- 450 g de fileuri de somon sau halibut, tăiate în fâşii
- 2/3 cană de iaurt cu 2% grăsime
- 2 căţei de usturoi pisat
- 450 g de roşii prunişoară, tăiate în cuburi
- 6 măsline fără sâmburi, tăiate în patru
- 1 ceapă roşie mică, feliată
- 2 linguri de oregano proaspăt, mărunţit
- 24 frunze de varză roşie
- 12 frunze de salată verde
- 2 tulpini de praz feliate
Mod de preparare:
Amesteca pudra de chili, 1/3 cană din sucul de lime, 1 lingură de ulei de măsline, 1/4 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de piper negru măcinat. Unge peştele cu mixtura obţinută. Lasă carnea să stea 15 minute. Toarna iaurtul peste usturoiul pisat.
Unge grătarul cu puţin ulei de floarea-soarelui şi setează-l la temperatură medie. Combina roşiile, ceapa, bucăţile de măsline, oregano-ul, sucul de lime şi uleiul rămas, 1/4 linguriţă de sare şi un vârf de linguriţă de piper negru.
Amestecă bine până când ingredientele se omogenizează. Aseaza bucăţile de peşte pe grătar şi rumeneşte-le circa 5 minute, cât să se pătrundă bine, dar fără să se usuce. Pune pe un platou câte 2 frunze de varză roşie şi una de salată.
Adaugă în acestea puţin din mixturile din peste, rosii, iaurt si cateva felii de praz. Repeta procedura pana cand umpli astfel 12 cosulete.
Coşuleţe cu somon
Pofta buna!