Desert cu afine
PrinteazaSe curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1 lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă. Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă. In compoziţia de ou se înglobează pe rând fructele şi frişca. Se toarnă într-un castron de metal şi se dă la congelator 3 ore.
Se dizolvă 1/2 plic praf de budincă de vanilie în 4 linguri lapte. Se dau în fiert 250 ml lapte cu 3 linguri zahăr; se încorporează compoziţia de budincă, se dă din nou în clocot şi se lasă să se răcească. Se bat 200 ml frişcă.
Se zdrobesc 4 brioşe (cca 200 g). Toate ingredientele se repartizează în straturi în 4 pahare şi se decorează cu frişcă şi afine.
Desert cu afine
Pofta buna!