Salata de paste cu chorizo
PrinteazaO reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba, chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb, mustar, sare si piper.
- 400 g paste
- 1 mână de ruccola
- 200 g pâine albă
- 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant)
- 3 linguri ulei de măsline
- 150 g bacon afumat tăiat cuburi
- 1 lingură verdeaţă tocată (de ex. pătrunjel, oregano, salvie, busuioc)
- 2 linguri oţet balsamic alb
- 1 linguriţă muştar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se trec prin jet de apă rece şi se lasă apoi să se scurgă. Se spală şi se şterg frunzele de ruccola. Se decojesc feliile de pâine şi se taie c cca 1 cm. Se taie salamul felii subţiri.
Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline, se adauga feliile de chorizo si bucatile de bacon. Se scot, se adaugă în tigaie cuburile de pâine şi verdeaţa; se prăjesc crutoanele până se rumenesc.
Se prepară un dressing din oţet, 2 linguri ulei, muştar, sare şi piper. Se amestecă pastele cu chorizo, bacon şi crutoane; salata se aşază pe farfurii şi se ornează cu ruccola.
Salata de paste cu chorizo
Pofta buna!