Reteta zilei: Ingheţată de pepene
PrinteazaO reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar, apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de menta.
Ingrediente:
pentru îngheţată:
- 1/2 pepene galben
- 150 g zahăr
- 150 ml apă
- 2 linguri miere
- 2 linguri rom
- 250 g iaurt
- 150 ml lapte
pentru lichiorul de caramel:
- 100 g zahăr
- 50 ml apă
- 50 ml rom
pentru decor:
- 50 g pepene roşu
- 1/2 pepene galben
- 200 g fursecuri asortate
- 2-3 frunze de mentă
Mod de preparare:
Amesteci apa cu zahărul şi cu mierea şi le fierbi la foc mic timp de 5 minute. Laşi compoziţia să se răcească şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene pasat.
Torni compoziţia într-un vas de metal şi îl laşi la congelator timp de 4 ore. Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zahărul caramelizat. După ce s-a răcit, pui romul.
Tai pepenele în bucăţi pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecurile pe care le stropeşti cu lichior şi apoi pui îngheţata. O decorezi şi serveşti îngheţata imediat.
Ingheţată de pepene
Pofta buna!
Imi place inghetata asta