Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu branza si dulceata de capsuni din: ou, bicarbonat, ulei, lapte, faina, branza de vaci, zahar, stafide, zahar vanilat, dulceata de capsuni si nuca de cocos.
- 1 ou
- 1 lingură bicarbonat
- 3 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- făină cât cuprinde
pentru umplutură:
- 1/2 kg brânză de vaci scoaptă (acrită)
- 1/2 kg zahăr
- stafide
- zahăr vanilat
- 1 ceşcuţă dulceaţă de căpşuni (sau orice altă dulceaţă de sezon)
- nucă de cocos pentru decor
Mod de preparare:
ingredientele de mai sus, faci o cocă pe care o laşi jumătate de oră la dospit. După aceea, întinzi o foaie subţire, pe care o pui într-o tavă unsă cu unt.
Amesteci brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat şi stafidele. Compoziţia, o pui peste foaia întinsă în tava.
Nivelezi frumos, dupa care pui dulceata de capsuni intr-o capsuni intr-o punguta careia ii tai varful putin si presari din loc in loc dulceata peste placinta de branza.
Dai tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Dupa ce scoti din cuptor placinta, presari pe deasupra nuca de cocos.
Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza si gem
Fara nici o poza?!