Papanaşi braşoveni
PrinteazaO reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua, praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe, smantana si zahar pudra.
- 1/2 kg brânză dulce de vaci
- 2 ouă
- 1 pliculeţ praf de copt
- 4-5 linguri făină (sau griş)
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri zahăr tos
- 1 cană ulei
- dulceaţă de fructe (sau gem)
- smântână
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un vas cu gura largă pune brânza de vaci, ouăle, praful de copt, sarea, zahărul tos şi 3 linguri de faină proaspăt cernuta. Frământă aluatul 4-5 minute.Presară faină pe o planşetă, taie aluatul bile mici şi formează suluri groase cât un deget. Lipeşte capetele şi prăjeşte covrigeii în ulei încins.
Scoate papanaşii pe hârtie absorbantă, după care aşază-i pe un platou. Presară-i cu zahăr pudră şi umple golul covrigeilor cu dulceaţă de fructe sau cu gem. Serveşte papanaşii calzi, cu smântână deasupra.
Papanaşi braşoveni
Pofta buna!