Papanaşi braşoveni

Printeaza

O reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua, praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe, smantana si zahar pudra.

Ingrediente:Papanaşi braşoveni

  • 1/2 kg brânză dulce de vaci
  • 2 ouă
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 4-5 linguri făină (sau griş)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 cană ulei
  • dulceaţă de fructe (sau gem)
  • smântână

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu gura largă pune brânza de vaci, ouăle, praful de copt, sarea, zahărul tos şi 3 linguri de faină proas­păt cernuta. Frământă aluatul 4-5 minute.Presară faină pe o planşetă, taie aluatul bile mici şi for­mează suluri groase cât un deget. Lipeşte capetele şi prăjeşte covrigeii în ulei încins.

Scoate papanaşii pe hârtie absorbantă, după care aşază-i pe un platou. Presară-i cu zahăr pudră şi umple golul covrigeilor cu dulceaţă de fructe sau cu gem. Serveşte papa­naşii calzi, cu smântână deasupra.

Papanaşi braşoveni

Papanaşi braşoveni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.