Clătite cu dulceaţă de vişine
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte, sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si dulceata de visine.
- 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră, integrală)
- 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere)
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală
- 1 lingură unt sau ulei
- 1 cană smântână (facultativ)
pentru umplutură:
- dulceaţă de vişine
Mod de preparare:
Spală oul, sparge-l într-un castron adânc şi cerne deasupra 2 linguri pline cu faină.
Amestecă bine, subţiază cu lapte, adaugă 2-3 linguri cu făină cernută şi omogenizează.
Procedează astfel până termini lichidul şi făina. Adaugă sarea şi coaja rasă de lămâie sau portocală şi omogenizează.
Incinge tigaia, unge cu unt (sau cu ulei) mişcând tigaia, după care toarnă un polonic cu aluat.
Lasă clătita să se închege, întoarce-o folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă (sau prin aruncare şi prindere din zbor) şi las-o să se rumenească.
Scoate clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite mai unge tigaia, ca să nu se prindă aluatul.
Când ai terminat toate clătitele, umple-le cu dulceaţă de vişine, împătureşte-le sau rulează-le şi aşază-le pe un platou.
Serveşte-le simple sau cu smântână.
Clătite cu dulceaţă de vişine
Pofta buna!
Incoming search terms:
- clatite cu dulceata de visine