Cartofi la cuptor cu praz si rosii
PrinteazaO reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii, smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara.
- 800 g cartofi
- 1 fir praz
- 5 rosii
- 300 ml smantana
- sare
- 1 ou
- 4 linguri parmezan ras
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare circa 20 de minute. Se taie prazul rondele, iar rosiile se taie felii. Se bate oul cu smantana si parmezan; se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se scurg cartofii şi se lasă să se răcorească puţin; se decojesc şi se taie felii. într-o formă de sufleu unsă, se aşază felii de cartofi, ca ţiglele pe acoperiş.
Intre ele se intercalează rondele de praz şi felii de roşii. Se toarnă deasupra amestecul de ou şi se coace la cuptor cca 30 min.
Cartofi la cuptor cu praz si rosii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi cu praz la cuptor