Bulete de cod sărat şi cartofi

Printeaza

O reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte, ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Bulete de cod sărat şi cartofi

  • 250 g cod sărat
  • 3 cartofi medii (spre mari)
  • 2 ouă
  • 400 ml lapte
  • 600 ml apă
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură parmezan ras
  • 100 g pesmet
  • 50 g faină albă
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii, curăţă-i şi taie-i felii de 1/2 cm. Amestecă laptele cu apa, adaugă ceapa tăiată rondele şi pătrunjelul (nu îl toci), apoi pune-le la fiert. Adaugă cartofii şi codul sărat.

Lasă la fiert 20 de minute, apoi lasă-le să se răcească în lichidul din oală. Scoate şi scurge cartofii şi peştele, îndepărtează-i oase­le, apoi pasează în blender. Incorporează parmezanul ras şi smântână. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă compozi­ţia să se răcească complet.

Umezeşte-ţi mâinile şi modelează bulete din compo­ziţia preparat, trece-le prin faină, apoi prin ou bătut şi, la sfârşit, prin pesmet. Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă de ulei. Serveşte-le imediat, cât sunt calde.

Bulete de cod sărat şi cartofi

Bulete de cod sărat şi cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.