Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori
PrinteazaO reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita, cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere, lamaie, sare si piper.
- 500 muschi de vita
- 500 g cartofi
- 500 g galbiori
- 4 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 100 ml vin alb aromat
- 1 lingurita miere
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert in apa cu sare cartofii spalati, necuratati de coaja. Taiati in feliute subtiri muschiul de vita. Curatati galbiorii si spalati-i bine, apoi lasati-i sa se scurga de apa. Prajiti in ulei usturoiul curatat si taiat in feliute, eliminati apoi usturoiul si puneti in ulei feliile de carne.
Prajiti-le rapid, la foc iute, intorcandu-le pe toate partile. Scoatei carnea si prajiti galbiorii in acelasi ulei. Cand acestia sunt rumeniti, adaugati cartofii fierti, curatati de coaja si taiati in sferturi, patrunjel tocat si carnea. Turnati in vas vinul amestecat cu miere si sucul de lamaie. Tineti vasul pe foc porticit inca 10 minute, amestecand inrgedientele, apoi serviti preparatul cald.
Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori
Pofta buna!