Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper si busuioc.
- 500 g file de vită
- 4 ardei graşi asortaţi (roşii şi galbeni)
- 250 g roşii cherry
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 ml vin alb sec sau supă
- sare
- piper
- 1 legătură busuioc
Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii de cca 5 cm. Se taie în două ardeii graşi, se curăţă şi se spală; se taie pulpa fâşii. Se taie roşiile jumătăţi. Se toacă usturoiul. Se curăţă ardeiul iute şi se toacă.
2 Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea la foc iute; se scoate din tigaie şi se pune deoparte, acoperită. Se aşază în tigaie usturoiul şi legumele; se prăjesc puţin şi se sting cu vin. Se adaugă carnea, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.
Se adaugă la tocăniţă frunze de busuioc; se mai potriveşte odată de sare şi piper şi se serveşte; eventual, se adaugă o garnitură de orez.
Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de vacuta