Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper si busuioc.

Ingrediente:Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

  • 500 g file de vită
  • 4 ardei graşi asortaţi (roşii şi galbeni)
  • 250 g roşii cherry
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin alb sec sau supă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură busuioc

 

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii de cca 5 cm. Se taie în două ardeii graşi, se curăţă şi se spală; se taie pulpa fâşii. Se taie roşiile jumătăţi. Se toacă usturoiul. Se curăţă ardeiul iute şi se toacă.

2 Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte carnea la foc iute; se scoate din tigaie şi se pune deoparte, acoperită. Se aşază în tigaie usturoiul şi legumele; se prăjesc puţin şi se sting cu vin. Se adaugă carnea, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.

Se adaugă la tocăniţă frunze de busuioc; se mai potriveşte odată de sare şi piper şi se serveşte; eventual, se adaugă o garnitură de orez.

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tocanita de vacuta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.