Supa crema de ardei gras cu cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana.
- 4 cepe franţuzeşti 5 ardei graşi (portocalii sau roşii)
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire cimbru
- 250 g roşii decojite (conservă)
- 1 foaie de dafin
- 600 ml supă de legume sau de pasăre
- sare
- piper
- zahăr
- câteva fire de busuioc sau pătrunjel
- 4 linguri smântână dulce
Mod de preparare:
Se toacă ceapa. Se curăţă ardeii graşi şi se taie pulpa cuburi. 3e încinge uleiul într-o oală şi se călesc ceapa şi ardeiul gras, amestecând.
Se adaugă în oală roşiile, cimbrul, foaia de dafin şi supa; se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se scot din supă foaia de dafir şi cimbrul. Se pasează supa cu mixerul. Se toacă busuiocul sau pătrunjelul. înainte de servire, se adaugă în supă smântână şi se ornează cu fâşii de busuioc.
Supa crema de ardei gras
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de ardei
- supa crema de ardei gras