Ciorbă de ciuperci cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov, telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors.
- ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură
- 1 morcov
- 1/2 telină
- 2 linguri orez
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 leg. pătrunjel verde
- 100 ml smântână
- 1 lingură ulei
- borş după gust
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele şi ciupercile, tăiati- le în rondele, felii, cubuleţe, după plac, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 2 l apă. Când apa începe să fiarbă, adăugati orezul ales şi bine spălat. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l cât mai mărunt. Adăugaţi puţină sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o limgură de lemn picurând câte puţin ulei.
Trebuie să obţineţi o pastă consistentă pe care să o diluaţi cu smântână. Turnaţi acest amestec în oala cu ciorbă, în momentul în care legumele sunt fierte.
Adăugaţi borş, după gust, şi mai lăsaţi să fiarbă 3 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Inainte de servire presăraţi pătrunjel verde tocat mărunt.
Ciorbă de ciuperci cu orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de ciuperci cu orez