Ficăţei de pui cu carne tocată
PrinteazaO reteta delicioasa de ficatei de pui cu carne tocata din: ceapa rosie, usturoi, ficatei de pasare, ulei, carne tocata, bulion, sare, piper, vin rosu, verdeata tocata, supa, unt, otet aromat, zahar si ceapa verde.
- 2 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 500 g ficăţei de pasăre
- 2 linguri ulei
- 500 g carne tocată
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
- 250 ml vin roşu
- 1/2 lingură verdeaţă tocată
- 200 ml supă
- 40 g unt
- 4 linguri oţet aromat
- zahăr
- 2 linguri ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc de jur-împrejur ficăţeii. Se scot. Se aşază în tigaie ceapa şi usturoiul şi se călesc până ce devin translucide.
Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până ce începe să se fărâmiţeze. Se adaugă bulion, sare şi piper.
Se stinge cu vin roşu şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă apoi verdeaţa şi supa şi se lasă să mai fiarbă totul la foc moale cca 10 min. Apoi se adaugă untul. Se reaşază ficăţeii în tigaie şi se mai fierb cca 4-5 min.
Se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic şi 1 praf zahăr. Se ornează cu ceapă verde. Se serveşte cu mămăliguţă şi salată.
Ficăţei de pui cu carne tocată
Pofta buna!