Varză umplută murată
PrinteazaO reteta de varza umpluta murata din: varza, ceapa alba, castraveti, ardei kapia, morcovi, marar, cimbru verde, boabe de mustar, boabe de piper, otet si sare grunjoasa.
- 4 verze mai mari cu foile de culoare verde închis
- 8 cepe albe mari
- 1 kgcastraveţi
- 4 ardei kapia
- 4 morcovi
- 1 leg. mare mărar
- 1 leg. mare cimbru verde
- 2 linguri boabe de muştar
- 2 linguri boabe de piper
- oţet de 9o
- sare grunjoasă neiodata
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, castraveţii, ardeii, morcovii, presăraţi-i cu sare, frământaţi-i puţin şi apoi lăsaţi-i până a doua zi în vasul acoperit. Opăriţi verzele cu apă sărată în care aţi pus mărar şi cimbru. Lăsaţi-le în apa de opărit până când se răcesc, apoi desfaceţi foile.
Tăiaţi cotoarele foilor. Stoarceţi bine ingredientele lăsate în saramură o noapte şi umpleţi cu acest amestec foi de varză, ca la sarmale.
Puneţi sarmalele în borcane şi turnaţi peste ele amestecul de otet, apă, sare, piper, muştar, cimbru şi mărar, fiert.
La 10 litri de apă se pune 1 litru de oţet de 9o. Puteţi folosi doar saramură pentru murare. La 1 litru de aopă se pune 1 lingură cu vârf de sare neiodată.
Varză umplută murată
Pofta buna!