Carnati cu legume la gratar
PrinteazaO reteta de carnati cu legume la gratar din: carnati afumati, ardei grasi, rosii, cartofi, usturoi, ulei, otet, sare si piper.
- 4 cârnati afumaţi
- 4 ardei graşi
- 4 roşii mari
- 8 cartofi
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Această mâncare se prepară pe un grătar pe care aţi pus o bucată de tablă. Mai întâi prăjiţi pe tablă ardeii şi roşiile, întorcându-le din când în când pentru a se coace uniform. Luaţi-le apoi şi presăraţi-le cu sare fină, acoperiţi- le într-o pungă de plastic şi lăsaţi-le 10 minute.
După acest timp puteţi să le curăţaţi foarte uşor de pieliţe şi să le tăiaţi în cubuleţe. Adăugaţi peste ele usturoiul pisat fin, uleiul şi oţetul. Puneţi sare şi piper, dacă mai este nevoie şi puneţi amestecul la rece.
Puneţi cartofii în cutia sau pe vatra grătarului. Acoperiţi-i cu jar şi lăsaţi-i să se coacă. Pe tabla pe care aţi prăjit roşiile şi ardeii puneţi şi cârnăciorii şi lăsaţi-i să se prăjească la foc potrivit. întoarceţi-i mereu pentru a se prăji uniform.
Cât timp se prăjesc carnaţii, se fac şi cartofii, pe care scoateţi-i din jar, scuturaţi-i de cenuşă şi puneţi-i la masă fără să-i curăţaţi de coajă.Puteţi pune ulei pe miezul lor fierbinte, după ce-i tăiaţi în jumătăţi. Lângă cârnăciori puneţi câte una, două linguri din amestecul de legume.
Carnati cu legume la gratar
Pofta buna!