Supă de roşii cu busuioc si oregano
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, oregano, rosii cherry si busuioc.
- 1 kg roşii
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 l supă de legume
- sare,
- piper
- 2 linguri oregano uscat
- 150 g roşii cherry
- 1 lingură busuioc tăiat fâşii
Mod de preparare:
Se taie sferturi roşiile mari. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se călesc în 2 linguri de ulei jumătate din cantitatea de ceapă şi usturoiul; se adaugă roşiile, supa de legume, sare, piper şi oregano. Se lasă să fiarbă supa la foc moale 60 min.
Se toarnă supa în altă oală, strecurând-o printr-un tifon. Se dă într-un clocot. Se opăresc roşiile cherry şi se decojesc.
Restul de ceapă se căleşte într-o lingură de ulei de încins. Se toarnă supa în boturi şi se garniseşte cu roşii, ceapă şi fâşii de busuioc, eventual crutoane
Supă de roşii cu busuioc
Pofta buna!