Cornuleţe din nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar, nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
- 6 ouă mari
- 4 albuşuri
- 250g zahăr
- 400g nuci
- 1 lingură lapte
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul cu 150g nuci măcinate şi cu albuşurile nebătute. Puneţi vasul la bain-marie şi bateţi ingredientele până când compoziţia se încălzeşte. Nu trebuie să dea în clocot.
Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi coaja de lămâie, laptele, zahărul va- nilat şi făina şi amestecaţi ingredientele bine, bine, cel puţin 20 – 30 de minute, pentru omogenizare.
Dacă este prea tare compoziţia, puteţi adăuga albuş de ou sau lapte. La final amestecul trebuie să fie mai tare, pentru a putea modela din el suluri de grosimea degetului, care se taie apoi în segmente de 5 – 8 cm, după plac.
Rostogoliţi segmentele prin nucile rămase, zdrobite, apoi curbaţi-le, dându-le formă de cornuleţe. Coaceţi-le în tavă unsă şi tapetată, la foc mic.
Cornuleţe din nuci
Pofta buna!