Cornuleţe din nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar, nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

Ingrediente:Cornuleţe din nuci

  • 6 ouă mari
  • 4 albuşuri
  • 250g zahăr
  • 400g nuci
  • 1 lingură lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu 150g nuci măcinate şi cu albuşurile ne­bătute. Puneţi vasul la bain-marie şi bateţi ingredientele până când compoziţia se încălzeşte. Nu trebuie să dea în clocot.

Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi coaja de lămâie, laptele, zahărul va- nilat şi făina şi amestecaţi ingredientele bine, bine, cel puţin 20 – 30 de minute, pentru omogenizare.

Dacă este prea tare com­poziţia, puteţi adăuga albuş de ou sau lapte. La final amestecul trebuie să fie mai tare, pentru a putea modela din el suluri de grosimea degetului, care se taie apoi în segmente de 5 – 8 cm, după plac.

Rostogoliţi segmentele prin nucile rămase, zdrobite, apoi curbaţi-le, dându-le formă de cornuleţe. Coaceţi-le în tavă unsă şi tapetată, la foc mic.

Cornuleţe din nuci

Cornuleţe din nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.